Ce vom face!
  • 31
  • 10

Dorim să punem trecutul și prezentul față în față. Cum arată locurile fotografiate de Kurt Hielscher acum? Cum s-au schimbat în cursul celor 100 de ani de istorie? Trei echipe de filmare, însoțite de documentariști, au pornit pe teren pentru a găsi satele și orașele care l-au inspirat cândva pe fotograful german și pentru a le cerceta încă o dată. Se fac fotografii, se filmează, se spun povești în întâlniri cu oamenii. 

ALBUMUL. Cele mai interesante fotografii vor fi adunate, până în luna decembrie, într-un album, care dorește să pună în oglindă trecutul cu prezentul. Fotografiile făcute de  Hielscher și cele realizate acum. Îl vom tipări cu drag, în condiții excepționale, în 2000 de exemplare. Dorim să trimitem acest album, ca pe o vedere de altădată, tuturor instituțiilor și organizațiilor care susțin sau promovează actul cultural în România. 

FILMUL DOCUMENTAR. Oamenii de cinematografie care au pornit alături de noi în această călătorie vor croi 50 de mini-documentare despre tot atâtea dintre locurile fotografiate de Hielscher. Filmulețele vor fi disponibile publicului pe această pagină și vor fi promovate pe rețelele de socializare. Până în decembrie, vom avea un film documentar de 80 de minute, care să prezinte întreaga călătorie de acum. 

LANSAREA. Albumul și filmul documentar vor fi lansate, în luna decembrie, la București, în cadrul unui eveniment la care sperăm să vă avem pe toți alături. 

CONCURSUL. Dorim să vă avem alături în această cercetare, pentru a construi împreună o rețea deschisă oricui dorește să ne însoțească în călătoria de 100 de ani, contribuind cu idei, informații, fotografii vechi sau filmări actuale. Vă invităm să căutați prin arhivele vechi, prin cufere sau prin lăzile de zestre, să priviți în jur pentru a observa schimbările și să ne trimiteți fotografii care să ne ducă un pas mai departe. Am lansat un concurs pe rețelele de socializare. Cu premii! 

Comments (0)

Leave a reply

Should you ever have a question, please dont hesitate to send a message or reach out on our social media.

More News
  • 24 oct. 2018
  • 0
Promotor al artei contemporane și al noilor limbaje de expresie, de la artele vizuale, la cele performative, muzică sau în proiecte hibride, Fundația “Domeniul Otetelișanu”...
  • 24 nov. 2018
  • 0
Cu voce subțire, schițează linia săltată a mesajelor pe care moții și le trimit încă, prin tulnic, peste crestele munților, fie că a venit ploaia...
  • 6 nov. 2018
  • 0
Probabil că cea mai mare diferența între trecut și prezent, păstrând albumul lui Kurt Hielscher drept principal reper, este Tropaeum Traiani, un monument triumfal construit...